Thursday, May 31, 2012

FOLLOW MY HEART

jjang~~~ today is my first entry title "follow my heart". It have been a long time i was built my blog but never post or update anything except when i wanted to sell my stuffs...huwaaaa ><, wahhh~` i also don't know why?? (><).

Reasons :
1) I'm so busy..and always busy..T T
hehe..see i'm always busy...:p

N.O.W i start my blog again. (*big smile)

Muaxxxx...spread my love to all....
Baru-baru ini, tak..tak..sebelum ni pun saya sudah menyukai dan mencintai nya....sangat-sangat! Ummi saya selalu mengomel setiap kali saya buka jer laptop terus dia menjeling dan cakap macam nih...."hahhh, xdok kejo lain la tuh, cito korea latu"..hahahaha...

kena lagi...kuang-kuang-kuang.......twinkle...****

Itu da kira, ayat biasa, so jawapannya adalah K-POP star. Tapi sekarang ni lebih mendalam dalam. Dulu aku hanya tengok tentang movie atau drama jer, tapi sekarang aku sudah beralih ke penyanyi group pulak daaa....(*pening..pening). Youtube la jadi mangsa aku..Zzzzzzzzzzzzzzz (-.-)

da naik lebam mata aku kat bawah ni...(-_-)"




Tada~~~..this my first love story. Winter Sonata yang membawa aku ke SEOUL..(hehee)..first drama korea yang aku tengok adalah this drama. So, bermula dari sini aku sudah mula meminati semua drama dan movie korea. If tak beli DVD aku sanggup download benda tu tak pun tempah dengan member-member yang ada buat jualan haram..ahakkssss...


Winter Sonata - Bae Yong Jun & Choi Ji Woo












































Bila layan jer citer korea nih..aku sanggup tak makan, tak mandi, tak tido tapi solat tu kena la kan..tapi selalunya bila sampai waktu da nak akhir...adoiiiya..aku boleh abiskan citer dalam masa 1 hari untuk satu drama yang ada 20 episode dan ada lagi part by part dalamnya tue hahhh...


duguen....duguen.....aigoo~~~


Itulah kegilaan aku terhadap korea movie. Tapi waktu tu aku just layan citer kadang-kadang aku ingat nama actornya kadang-kadang aku xhingat pun tp ingat nama citer jer.Waktu tu lepas satu-satu TV3 keluarkan citer-citer korea nih..buat aku tak tentu hala...waktu memang lumat la telinga aku dengar leteran from my abah & ummi. Tapi itulah kesanggupan dan kecintaan aku..hahahaha...


my love..my S.E.O.U.L


Tapi skank nih aku ada kegilaan yang teramat. Wave dia nih lagi dasyat dari aku jadi peminat drama dan movie jer...nak tahu..tunggu nati aku habaq mai....sebelum itu aku nak kongsi citer2 lama dulu.....stay tuned bebeh ~~

Autumn in my Heart - Song Seung Heon & Song Hye Kyo
All About Eve - Jang Dong Gun & Chae Rim
Succesful Story of Bright Girl - Jang Na Ra & Jang Hyuk
My Love Patzzi - Jang Na Ra & Kim Rae Won & Kim Jae Won
My Lovely Sam Soon - Kim Suna & Hyun Bin

Lovers in Paris - Kim Jung Eun & Park Shin Yang
My Girl - Lee Dong Wook & Lee Da Hae
Stairway to Heaven - Kwon Sang Woo & Choi Ji Woo
Full House - Bi (Rain) & Song Hye Kyo
Princess Hours - Yoon Eun Hye & Joo Ji Hoon
Witch Yoo Hee - Han Ga In & Jae Hee
Biscuit Teacher and Star Candy - Kong Hyo-Jin & Gong Yoo
Coffee Prince - Yoon Eun Hye & Gong Yoo
Boys Over Flowers - Ku Hye Sun, Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Joon & Kim Bum
My Little Bride - Han Ji Hye & Lee Dong Gun
Playful Kiss - Kim Hyun Joong & Jung So Min
My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox - Lee Seung Ki & Shin Min Ah
Mary Stayed Out All Night - moon Geun Young & Jang Geun Suk
My Fair Lady - Kang Hye Na & Seo Dong Chan
Oh! My Lady - Chae Rim & Choi Si Won
One Mom and Three Dads - Eugene, Jo Hyun Jae, Jae Hee & Shin Sung Rok
City Hunter - Lee Min-ho, Kim Sang-joong & Park Min-Young

Secret Garden - Hyun Bin & Ha Ji Won
Prosecutor Princess - Kim So Yeon & Park Shi Hoo
Dal Ja's Spring - Chae Rim & Lee Min Ki
Scent of a Woman - Kim Sun-A & Lee Dong Wook
Lie To Me - Yoon Eun Hye & Kwon Se In


 P.S :

Omo~~ setakat ini dulu apa yang boleh aku kongsikan citer2 korea (drama & movie) yang aku layan sebelum ni..banyak lagi..nati aku update kan korang citer terkini sekali...hwaiting!! (^.^) for follow my heart (bermulanya disini...jjang~~)

(siap my first epi..fuihhhh....(T_T)..huhu)

No comments:

Post a Comment