Friday, June 1, 2012

G - G ~

Debut tahun 2007, tapi masa tu aku still tak boleh nak ngam ngan group GG nih..entah tapi sebab xminat kearah group nyanyian lagi kot.

Aku terjatuh suka gilerrrr kat group K-POP bila aku tengok Yongseo couple dulu tuuuuee...

Goguma couple (ni part nak g Busan jumpa mak Yonghwa)
Aku mengikuti Seohyun (SNSD) dan Yonghwa (CN Blue). Aku rasa aku da macam biased dengan Seohyun..Tapi perwatakan Seohyun yang innocent dan terlalu rigid tu buat aku lemas pulak jadi bias dia (hahaha..mianei Seohyun!!! sebab aku bukan macam tueeee)

innocent maknae~
Aku cari member lain yang boleh masuk ngan personality. Aku jumpa kid leader Taeyeon (SNSD). Pakej suara, dan kecomelan dia tu buatkan aku rasa nak cubit jerrrrr..hehehehe...

Dorky kid leader~
Still aku xpuas hati sebab kadang Taeyeon suka terlebey tunjuk merong & dorky dia tuuueee sampai rasa nak cubittttt..Taeyeon terlalu protector dan kadang agak boring sebab selalu tengok dia macam tuuuu kan..

Aku terokai member lain termasuklah Soo Young (SNSD) sebab aku suka tengok dia berfesyen memang talented & fashionable betul dia nihhh..dan figure dia memang kalah la members lain...

Fashionable ~
Tapi xsyok jugak aku pun beralih ke Yuri (SNSD) sebab dia menari sexy dan aku suka tengok dia menari kat concert 1st Asia Tour - Into the New World concert.  memang gempak arr..(aku siap beli DVD diorang...puas ati sikit)

Goddess~~Fashion King
Tapi Yuri pun sama sebab dia just ada bakat buat lawak dan aku suka dia dalam variety show jerrr....tapi maybe dia lebih baik daripada maknae~~~(T_T)..Tapi aku suka yang ada negatif personality first (bukan jahat la tapi itulah kecomelannya).

Aku beralih ke Yoona (SNSD). Yoona ada banyak peminat tapi dia kurang bakat..Dia mempunyai rupa yang comel (maybe salah satu sbb Yoona suka ketawa) dan aku pun ikut lucu tengok Yoona yang tak malu depan kamera...ecece....

Cute second maknae~~~love rain
Aku suka tengok Yoona dalam variety show sebab dia tak pemalu dan tunjuk jer diri dia yang sebenar sama macam our kid leader jugak.. (alamak citer Love rain aku tak tengok lagiiii)

Aku beralih pada Hyoyeon (SNSD), yang nih memang choding...HAHAHAHA...Hyoyeon pandai menari..Tarian street memang aku suka tapi aku tetap bukan bias dia sebab aku suka yang personality choding tapi tetap cool...hehehehe

Choding~~
Aku beralih kepada Tiffany (SNSD)...waaaa....dia sangat cantik dengan eye-smile dia tuuu..memang memikat hati...macam nak repeat jer eye-smile dia tuee...Tapi aku xsuka satu jer sebab Tiffany terlalu manager..(Hahahahaha)...oklaa memang boleh ringankan beban kid leader tapi cara dia macam terlalu obses nak ambik semua...xsukaaaaa-xsukaaaaa..tapi Tiffany tetap cantik dengan eye-smile dia..(Lee Hyori & Tiffany mana lebih manis????)

Eye-smile~~~
Adoi susah giler nak cari bias nih..oklaaa...aku pun try kenali Sunny (SNSD)...Waaaa...cute...memang paling cute..maknae pun boleh kalah nih.dulu aku ingatkan dia paling maknae..rupanya dia ke3..hahahaha..Sunny suaranya sedap (comel gitu), muka dia pun boleh tahan (comel gitu), bila dia gelak aku rasa macam HAHAHAHAHA sebab gelak dia (comel gitu).

Aegyo~~~
Hurm, memang betul kot aku kena minat semua members SNSD..opssss..kejap2 ada!!!!!...pakej cukup lengkap, suara (angelic voice) bila dia nyanyi boleh cam suara dia sbb tak sama ngan member lain, bila menari memang sexy sangat figure dia walaupun xtinggi macam Soo Young. Pakaian dia memang cantik (thanks to her stylish) memang sesuai dan kena dengan figure and imej dia. personaliti dia memang sama ngan aku..(hahahaha) xsangka jumpa jugak ngan bias aku nih...Jessica (SNSD)

Ice Princess~~~
Itulah dia ice princess/sargeant Sic (Jung So Yeon@ Jessica). Personality dia lebih kurang aku yang ada aura cold tapi tetap cool and baik hati okei...Aku suka tengok dia dan mulai saat tu dia da jadi bias aku dan aku fan dia yang paling fanatik...(kihkihkih)...Dia ada semua pakej - suara (angelic voice), rupa (cold and goddess), dance (sexy beat), lakonan (wild romance - waaaa belum tengok lagi jugakkkkk), model (cover magazine memang meletup), CF (muka macam photogenic) dan dia ada ramai peminat dikalangan boy group yang lain..pernah berduet dengan beberapa ahli group lain (Onew, Joo Hyun & Park Myung Soo etc....) First, single dia adalah ALMOST....


P.S : I almost not find you but now you're my admirer forever..love you jessica jung jjang~~~~Tapi apapun aku minat semua ahli SNSD sebab watak dan ragam diorang mewarnai blog aku mulai hari nieeee.....(kuikuikui)


NATIONAL MC - YOO JAE SUK

Peminat K-POP if xkenal Yoo Jae Suk memang xsah la. Saper tak kenal national MC yang kelakar tahap gaban nihh..(lawak yang bersahaja...) dia gelak pun itu adalah sebahagian lawak dia...hahahaha..lucu sungguh!!

Yoo Jae Suk
Melalui YJS ni lah aku ada minat baru iaitu collection of korea variety show. Running Man adalah 1st variety show yang boleh buat aku pecah perut. Lucu sungguh ni weiii..xtipu!
Running Man (don't walk must run..hahahaha..bang~ - MC Suk Jin)
Running man ni macam group MC yang akan selesaikan mission untuk bertanding sesama diorang dan dalam mingguan tue diorang ada guest untuk enjoy game yang diorang da prepared.

Lee Gwang Soo, Yoo Jae Suk, Song Joong Ki, Ji Suk Jin, Kim Jong Kook, Song Ji Hyo, Kang Gary, Lizzy & HaHa

Hah nilah dia MC2 yang buat lucu kat running man tueee, Song Joong Ki & Lizzy pulak awal2 rancangan jer sertai running man, lepah tuh diorang kena undur diri sebab ada komitmen dengan lakonan dan nyanyian.

Ni pun aku xabis download lagi running man..Dalam running man dia ada jugak selit2 variety show yang sebelum nih.

Membuatkan aku selongkar balik semua variety show yang ada YJS..hehehe..so aku terjumpa 2nd variety show yang gelak sampai xhingat dunia nih Family Outing.

Family Outing - its all about family~sharing is caring

Best giler dooo..yang nih sesaper nak boleh order ngan aku..Aku ada full episode punyer laaa....Tapi Family Outing season 1 jer okei. Season 2 aku xberape minat sangat sebab da xbest daaaaaa....

Yoon Jong-shin, Park Ye-jin, Lee Chun-hee, kim Su-ro, Yoo Jae Suk, Lee Hyo-ri & Kang Dae Sung (not in the picture: Kim Jong Kook, Park Si-Yeon & Park Hae-jin

Diawal program diorangla MC untuk FO (Family Outing) nih. Family yang pergi menjelajah ke sekitar kampung di South Korea dan mereka diberi tasks untuk menjaga rumah dan menyelesaikan misi yang diberikan oleh tuan rumah. Tiap-tiap minggu akan ada guest untuk jadi geng diorang.

Rancangan nih best sebab ada banyak acara makan2. Tiap kali tengok variety show nih mesti rasa nak melahap jerr...

kua-kua---laparnyerrrrrrr
So, diorang kena prepare sendiri makanan, tempat tidur dan aktiviti yang diorang nak main..Best siot.. Watak yang aku suka dalam FO ni watak Park Ye-jin,(sweet tapi brutal ~~~hahaha) sebab tu dia diberi gelaran "Sweet and Savage".

Sweet & savage Ye-jin~~~ (^_^)

Variety show nih macam buat rentetan..mana tak nyer MC YJS kan da 3 program jumpa dengan diorang. Dalam FO aku terjumpa pulak variety show X-Man.

X-man (variety show ni da lama sangat sejak tahun 2008 lagiii)~kira aku buat comebackla..hehehe

X-man nih semua peserta kena main satu permainan dan saper yang dapat misi jadi X-man kena buat permainan tu kalah teruk so semua orang kena teka saper X-man tuuueee diakhir rancangan.

Macam biasa la MC mestilah national MC punyer baru boleh gelak pecah anak tekak pulak kali nih...HAHAHAHA (*gelak besar)

MC Kang Ho-dong, Yoo jae Suk & Kim Jae Dong

Aku suka watak HaHa dalam variety show nih sebab budak nih memang la talented tiru gaya Kim Jong Kook zaman Turbo dulu...lucu sungguh! tapi yang menjadi topik hangat sebab X-man nih ada sweet couple - Kim Jong kook & Yoon Eun Hye

HaHa (talent yang dia ada meniru gaya Jong Kook buatnya aku suh member aku beli CD KJK kat Korea aritu...Ha-Ha)
Sweet Couple (gosip nih sampai jadi headline akhbar kat Korea...cayalah!!!!!)

P.S : Apa pun ke3-tiga variety show, Running Man, Family Outing & X-man semuanya diMC kan oleh Yoo jae Suk oppa~~~~..sebab dia punyer kelakar memang kelakar (benda xlucu pun jadi lucu gila2 tu hah)..Naper kat Malaysia tak der rancangan macam ni hah..Ada MC yang boleh kendalikan episode sampai beratus-ratus..???..Salute la kat MC Yoo Jae Suk..Hwaiting!!!!!

VARIETY SHOW FEVER (*DEMAM)

Yoo~~ variety show punyer pasal la aku jadi terlebey minat nak lebih dekat dengan artis korea nie. Aku ada sorang member tak minat tengok citer korea katanya panjang dan susah nak abiskan satu2 episode (hek eleh apa lerrr).

huhuhuhuk..penat xtido tengok citer@ ahaks~~
So, dia pun kenalkan lah aku dengan member baru nih, namanya WGM (We Got Married laaaa). Katanya lebih berbaloi dan lucu (gelak sampai pecah perut tu katanyaaaa)..

We Got Married (*fake marriage between celebrities - what life would be like if they were married)
Aku terbengong-bengong jugak yerla selama nih aku tau drama & movie jer yang aku hadap..Waktu dia citer tu aku nganga jerla...(*apa kebenda tuuuuuee)


apabenda tuuuu * bengong*
WGM nih da lama main siap da ada season 3  da pun..kuikui


Season 1 

Alex & Shin Ae - Romantic Couple


Crown J & Seo In Young - Ant Couple



Andy & Solbi - Ansol couple







 Jung Hyung Don & Saori - ***** (i don't know)




Lee Hwi Jae & Jo Yeo Jeong - LeeJo couple





Hyun Joong & Hwang Bo - Lettuce Couple




Hwan Hee & Hwa Yobi - Dog Poopie Couple



Marco & Dam Bi - Killer Couple


 
 Kang-In & Yoon Ji - Acorn Jelly couple


 
Hyung Don & Tae Yeon - Jelly Pudding couple






Jun Jin & Lee Si Young - Gundam couple



Season 2

Park Jae Jung & UEE - Caramel couple




Jo Kwon & Gain - Adam couple



Yonghwa & Seohyun - Goguma / Yongseo couple




Nickhun & Victoria Song - Khuntoria couple




Season 3

Lee Jang Woo & Ham Eun Jung - Campus / WooJung couple




Kim Won Joon & Park So Hyun - Brave couple




Leeteuk & Kang Sora - Dimples / Teukso couple




Lee Donghae & Son Eun Seo - new couple ***


P.S : kan bagus kalau Jung Jessica ..(lucu shj)


P.S : Yeayyy~~~ akhirnya berjaya jugak aku update semua couples kat WGM nih. Aku minat kat group K-POP sebab first aku tengok WGM - Nickhun and Victoria couple. Aku sanggup suh member aku yang nak pergi Korea belikan aku CD original 2pm...(orang nak g honeymoon, aku pulak sibuk melebey..) Lepas tu aku mengikuti Yongseo or goguma couple. Start dari tula aku mula minat kat GG - Girl Generation or SNSD...hehehee...dan berterusan kat group2 K-POP yang lain.

Variety show nih memang memberi impak yang besar la kononnya dalam hidup aku...kuang-kuang--

Oklah aku pun da nak buat tahit mata...esok aku citer pasal variety show yang boleh gelak sampai pecah perut pulak....(HAHAHAHAHAHA)

Zzzzzzzzzzzz...